Skip to content

Huawei Inverter (SUN2000-10KTL-M0)

    A napelem panelekről szóló cikksorozatunk után egy új sorozatot indítunk, melyben a napelemes invertereket vizsgáljuk meg főbb jellemzőik, paramétereik alapján.

    Sorozatunk első cikkében a SUN2000-10KTL-M0 Huawei inverter bemutatására kerül sor, melynek kimeneti teljesítménye 10 kW.


    Huawei Inverter Ár

    Mint minden esetben, első körben itt is az inverter árával foglalkozunk. Beszerzési helytől függően széles körben változik a termék ára. Általánosságban elmondható, hogy 650.000-800.000 Ft-ért beszerezhető ez a 10kW-os típus. 


    Hatásfok

    Általánosságban elmondható a Huawei inverterekről, hogy hatásfokuk meglehetősen magas. A vizsgált típus maximális hatásfoka 98,6%, az európai viszonyokat tekintve 98,1%.

    A következő ábrán látható, hogyan képes leadni a hatásfokát a terhelés függvényében különböző feszültség értékek mellett. Leolvasható, hogy már egészen korán, kb. 30%-os terhelésnél képes leadni az előírt maximális teljesítményt. Ez azt jelenti, hogyha egy bővíthető rendszerben gondolkodunk, amikor még nem használjuk ki maximálisan az invertert, de a lehetőséget megadva egy nagyobb inverter kerül beszerelésre a panel teljesítményhez képest, akkor egy 10kW-os invertert tekintve 3kW-os panel összteljesítmény mellett is már a maximális hatásfokkal üzemel.


    Huawei Garancia

    A garanciát tekintve míg a napelemekre általánosságban elmondható, hogy a gyártók kínálata megegyezik ezen területen, addig az invertereknél ez szélesebb körben változhat jellemzően 5-10-12 éves viszonylatban, valamint választható extra költségért meghosszabbított garancia.

    A Huawei, mint gyártó élen jár a garanciális mutatók tekintetében. A lakossági invertereire 20kW teljesítményig 10 év alapgaranciát vállal.


    Általános adatok

    • Fázisszám: 3

    Álatlánosságban igaz, hogy az 5 – 5,4kW-nál nagyobb teljesítményű inverterek csak 3 fázisú kivitelben készülnek.  

    • Munkapontok száma: 2

    Ez biztosítja azt, hogy két eltérő tájolás esetén is a maximális teljesítmény legyen kinyerhető az inverterből.

    • Mérete: 525 x 470 x 166 mm
    • Súlya: 17 kg
    • Hűtése: Természetes hűtés, nincs ventilátor, melynek következtében még halkabb működést biztosít. 
    • Záródióda, leválasztó kapcsoló az inverterben.
    • Plug & play integrált akkumulátor interfésszel rendelkezik a későbbi akkumulátoros csatlakozási lehetőség biztosítására. 

    Végezetül egy kis érdekesség a Huaweiről. Immár 5. éve világszinten elsők az inverter szállításban, ezzel elmondható, hogy a világ minden területén elismerik a Huawei gyártó termékeit.

    Adatlap letöltése: