Huawei Inverter (SUN2000-10KTL-M0)

A napelem panelekről szóló cikksorozatunk után egy új sorozatot indítunk, melyben a napelemes invertereket vizsgáljuk meg főbb jellemzőik, paramétereik alapján.

Sorozatunk első cikkében a SUN2000-10KTL-M0 Huawei inverter bemutatására kerül sor, melynek kimeneti teljesítménye 10 kW.

Kérdésed van? Ingyen segítünk!


Huawei Inverter Ár

Mint minden esetben, első körben itt is az inverter árával foglalkozunk. Beszerzési helytől függően széles körben változik a termék ára. Általánosságban elmondható, hogy 650.000-800.000 Ft-ért beszerezhető ez a 10kW-os típus. 


Hatásfok

Általánosságban elmondható a Huawei inverterekről, hogy hatásfokuk meglehetősen magas. A vizsgált típus maximális hatásfoka 98,6%, az európai viszonyokat tekintve 98,1%.

A következő ábrán látható, hogyan képes leadni a hatásfokát a terhelés függvényében különböző feszültség értékek mellett. Leolvasható, hogy már egészen korán, kb. 30%-os terhelésnél képes leadni az előírt maximális teljesítményt. Ez azt jelenti, hogyha egy bővíthető rendszerben gondolkodunk, amikor még nem használjuk ki maximálisan az invertert, de a lehetőséget megadva egy nagyobb inverter kerül beszerelésre a panel teljesítményhez képest, akkor egy 10kW-os invertert tekintve 3kW-os panel összteljesítmény mellett is már a maximális hatásfokkal üzemel.


Huawei Garancia

A garanciát tekintve míg a napelemekre általánosságban elmondható, hogy a gyártók kínálata megegyezik ezen területen, addig az invertereknél ez szélesebb körben változhat jellemzően 5-10-12 éves viszonylatban, valamint választható extra költségért meghosszabbított garancia.

A Huawei, mint gyártó élen jár a garanciális mutatók tekintetében. A lakossági invertereire 20kW teljesítményig 10 év alapgaranciát vállal.


Általános adatok

  • Fázisszám: 3

Álatlánosságban igaz, hogy az 5 – 5,4kW-nál nagyobb teljesítményű inverterek csak 3 fázisú kivitelben készülnek.  

  • Munkapontok száma: 2

Ez biztosítja azt, hogy két eltérő tájolás esetén is a maximális teljesítmény legyen kinyerhető az inverterből.

  • Mérete: 525 x 470 x 166 mm
  • Súlya: 17 kg
  • Hűtése: Természetes hűtés, nincs ventilátor, melynek következtében még halkabb működést biztosít. 
  • Záródióda, leválasztó kapcsoló az inverterben.
  • Plug & play integrált akkumulátor interfésszel rendelkezik a későbbi akkumulátoros csatlakozási lehetőség biztosítására. 

Végezetül egy kis érdekesség a Huaweiről. Immár 5. éve világszinten elsők az inverter szállításban, ezzel elmondható, hogy a világ minden területén elismerik a Huawei gyártó termékeit.

Adatlap letöltése:

Segítségre van szükséged a napelemes rendszeredhez?

Bármilyen kérdésed van legyen az telepítés, árak, tanácsok vagy egyedi eset, töltsd ki az alábbi űrlapot és mi ingyen segítünk.

Szólj hozzá!