Skip to content

Rólunk

A napelemtanacsok.hu oldal célja, hogy hasznos tájékoztatást adjon azoknak, akik napelemes rendszer telepítésén gondolkoznak. Megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket, hogy a döntést megkönnyítsük az átlagember számára. A célunk egy olyan online forrás létrehozása, ahol mindenki megkapja a kérdéseire a választ. Persze, bármikor felveheted velünk a kapcsolatot, ha személyes segítségre lenne szükséged.

Kik állnak az oldal mögött?

Buckó Imre

(angoltanár, az zöld energia elkötelezettje)


Nagycsaládos apukaként két dolog miatt is fontosnak tartom az alternatív energiaforrásokat.

Az első a pénzügyi ok. A kiadásaink nagy részét a rezsi teszi ki, azon belül is a fűtés és az áram. Mivel 3 gyermekem van, így bármekkora havi megtakarítás is sok segítséget jelent. A napelem rendszer segítségével nem csak, hogy csökkenteni tudom a kiadásaimat jelentősen, hanem bebiztosíthatom magunkat a jövőre nézve. Ki tudja mennyi lesz az áram vagy a gáz néhány év múlva.

A másik ok a környezetvédelem. Vidéken élek és sajnos sokszor tapasztalom a téli időszakban, hogy vegyes tüzelésű fűtések micsoda szmogot okoznak. Vannak napok, amikor kislányomat ki sem visszük az udvarra a füst miatt. A gyermekeink jövője miatt fontos, hogy cselekedjünk.

A célom az, hogy a családok megismerjék a napenergiában rejlő lehetőségeket.

Cseke Péter

(villamosmérnök)


Villamosmérnökként a megújuló energiaforrásokra szakosodtam, azon belül is, a napelem rendszerekre, illetve a fűtési rendszerekre. Mérnökként látom, hogy milyen rohamosan fejlődnek a technológiák, hogyan válnak egyre hatékonyabbá és elérhetőbbé. Sokan persze nem ismerik a napenergiában rejlő lehetőségeket és inkább ragaszkodnak a régi technológiákhoz.

A célom az, hogy megismertessem az emberekkel a működési elveket, a jól működő rendszereket és a legmegbízhatóbb termékeket.

Hajdu Zoltán

(pénzügyi tanácsadó, projektvezető)


A legtöbben azért vetik el a napelem rendszereke telepítését, mert magasak a kezdeti költségek. Pedig sok lehetőség van, hogy különböző állami és egyéb támogatásokat vegyünk igénybe kedvező feltételekkel. Persze, ezekről kevesen tudnak.

A célom az, hogy segítsek azoknak, akik pénzügyi segítséget igényelnek és megismertessem az érdeklődőkkel a különböző pályázati lehetőségeket.

Milyen tájékoztatásokat és eszközöket találhatsz az oldalon?

 • Alapismeretek, hogy a megértsd mit, miért és hogyan működik.
 • Előfeltételek, hogy tisztában legyél, milyen kikötések szükségesek a telepítéshez.
 • Felhasználás, a megtermelt áram legjobb hasznosításának lehetőségei.
 • A kivitelezés folyamatának ismertetése.
 • Karbantartási feladatok.
 • Bővítési lehetőségek.
 • Fűtésről és hűtésről.
 • Termék összehasonlítások és vélemények.
 • Kalkulátorok.
 • Támogatások, pályázatok.
 • Árak (panelek, inverter, stb.)

Reméljük, hogy hasznosnak fogod találni az oldalunkat és tudunk segíteni a jobb döntésben. Ha bármilyen kérdésed vagy ötleted van, felveheted velünk a kapcsolatot itt vagy akár Facebook-on is.

Üdvözlettel

A napelemtanacsok.hu csapata.